söndag 28 mars 2010

FÖDELSEDAG - DAY & NIGHT
















FÖDELSEDAG - BRORSANS BILDER

















Och vilken dag sedan! Solen sken, vi åt världens godaste frukost och drack champagne. Tillochmed Puskinka verkade på gott humör.




GUDS GÅVA TILL MIG


lördag 27 mars 2010

FAMILJ

Har haft några intensiva dagar med min familj. I fredags kom hela gänget över på frukost och champagne. Fick en jätteful spongebob-smörgåsgrill som jag fullkomligt älskar. Sedan gick vi ut på upptäcksfärd i Brighton. På kvällen blev det Jamie Oliver´s restaurang, och ja, maten var helt fantastisk! Födelsedagen avslutades på The Cricketers och Black Lion. Kan verkligen ha varit en av de mysigaste dagarna här.

Idag har vi varit överallt. Men nu har gänget åkt hem igen... Jag måste säga att det känns väldigt tomt och nu är det dags att återvända till min lilla brightonfamilj igen. Imorgon ska vi träffas och spela Wii på Robin Hood. Roligt!

På måndag går flyget mot Barcelona. Roligt 2.0!

torsdag 25 mars 2010

CARLA NISBET

Sen sist har det faktiskt hänt en del. Var på Life i lördags, hade en jättebra kväll, men så blev plånboken stulen... Hade inte så mycket kontanter i den, men bara tanken på att behöva fixa nytt NUS-card, buskort, körkort och bös kändes alldeles för onödigt och jobbigt. Jag grät i flera dagar innan jag fick ett mejl av Carla Nisbet. Denna undrets kvinna hade under sitt lunchrast gått iväg för att ringa ett samtal. I busken bredvid henne låg min plånbok.

Carla Nisbet belönades med Morrisons The Best Beligian Tripple Chocolate Cookies och blev alldeles rörd. Carla Nisbet kan vara min nya förebild.

Ikväll kom hela klanen Johansson till Brighton! Imorgon kommer de hit för att äta frukost och dricka champagne. Jag fyller nämligen 20 år....

fredag 19 mars 2010

BELOVED CHICAGO MAN

Idag har jag försökt plugga. Tog mig i kragen och gick till mitt favorit pluggställe; starbucks på St.James st, beställde en latte och tog fram grejorna. Efter tio minuter förvandlas hela stället till ett enda stort artonårs-kalas för en brud som skrek av glädje åt allt. Hennes polare hade säkert femtio ballonger med sig och var allmänt högljudda. Pluggro my ass.

Hemmet har den här veckan haft en förbannelse över sig. Två tallrikar, två glas och nu senast en skål, allt har gått i kras. Sedan kan vi ju lägga till kaffebryggaren, plastbaljan och kaffeburken på listan över saker som gått sönder på ett eller annat sätt sedan vi flyttade hit.

Vet inte vad som händer ikväll. Funderar på att gå på Easter egg hunt pub crawl, kan bli roligt att träffa lite annat(engelskt) folk och faktiskt använda sig av det där språket jag är här för att lära mig.

Köpte en bok igår, en väldigt pretto sådan. 600 sidor av Simone de Bevoirs kärleksbrev till Nelson Algren. Kommer bli grym att läsa på stranden tror jag.

F ö! Fyller 20 om en vecka. Sju dagar kvar av tonåren. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

torsdag 18 mars 2010

Sex and the City

Har haft tre lektioner den här veckan, men har bara gått på en. Jag har alltså tagit en vecka ledigt. Vad har jag då gjort? Jag har försökt plugga, tro mig, men har inte kommit längre än första kapitlet i grammar-kompendiumet. Istället har jag ägnat mig åt första säsongen av Sex and the City. Har redan sett de flesta avsnittet, egentligen är det inte så bra, men jag är helt fast. Är lika beroende som Martin är av Chichester. Men imorgon är en annan dag, och då ska jag bannemig plugga arslet av mig. Det lovar jag.

TOTAL FAILURE

St. Patrick´s day. Dagen då alla blir galna, super och härjar. Eller inte.... Kvällen började tidigt på Mash Tun som var ganska lugnt. Vi drog efter en stund vidare till en irländsk pub i hopp om lite hålligång. Men det var som en vanlig fredags kväll. Till slut gick vi till Life där st.Patrick skulle firas med billigt inträde och billiga priser i baren. Vi kom dit och det var helt tomt.
Men trots detta var det en rolig kväll, fram till den där ödestiga sista ölen. Jag blev superfull och gick hem klockan ett. Så var det med den party all night long-kvällen.

Gött.

tisdag 16 mars 2010

DOMENDAGEN KOM


Idag satt jag och Lovisa på stranden i fyra timmar. Vi skulle egentligen ha pluggat men blev distraherade av stenar, tyskar och en huvudskada. Vår goa dag fick ett abrupt slut då världens domedags-dimma drog in över stranden. Medan barnen på stranden började gråta sprang vi hemåt i panik! Dock verkade urinvånarna vara kolugna. Hm...
Ikväll blir det lite födelsedagsfirande, imorgon St. Patrick´s day!

måndag 15 mars 2010

RUTH ORKIN









WHO LIVES IN A PINAPPLE UNDER THE SEA?

Skolkar från grammatiken för att skriva klart summaryn och lyssnar på soundtracket till Spongebob Squarepants. Det kan låta konstigt men med på skivan finns artister såsom Wilco, Flaming Lips och Electrocute. Dessutom älskar jag filmen.

Idag blir det solglasögon och tygskor! Solen skiner och livet leker.

söndag 14 mars 2010

LONDON 2.0

Spenderade 12 timmar i London igår. Kom dit klockan 18.00 och träffade Emma och hennes vän. Kvällen som blev innehöll extremt många svängningar, ena stunden var vi på ett ibiza liknande ställe, andra stunden var vi påväg mot en piratfest och tillslut slutade allt med ett kafferbjudande av en sjökapten.
Nu låter det som om det var världens roligaste kväll, det var det inte, men jag vill gärna minnas det som var skoj.

Kom hem sju imorse och somnade på Johan. Vaknade upp igen för en stund sen och skulle ta bort gårdagens smink, men råkade ta aceton på bomullen. Jävligt effektivt sätt att få bort det på, men fan vad det sved. Hm. Nu ska jag gå ut i solen och dricka kaffe.

fredag 12 mars 2010

HISTORIA MED SENSMORAL

Igår var jag och Johan i Marinan för att handla. Vi gick förbi kasinot och utanför stod ett gäng överförfriskade män. Den ena får för sig att åka kana ner för trappräcket. Mannen ramlar senare av och landar på trappan. Då åker även hans ben-protes av. Där ligger mannen och kan inte resa sig för hans ben ligger några centimeter bort. Resten av mansgänget får springa ner och hämta benet.

Vad kan vi då lära oss av den här berättelsen?
1. Det är väldigt dumt att vara full
2. Åk aldrig kana ner för trappräcken om du har en ben-protes

FONT

Börjar bli frisk och kry igen. Detta firas med gå ut tre dagar i rad. Imorgon ska jag mysa med Schill i london. Förhoppningsvis kommer det bli lika bra som förra året. Hursomhelst så kommer kvällen avslutas på Victoria, tåget hem går 05:47.

Igår var vi på Font! Ett väldigt mysigt ställe som en gång varit en kyrka. Otippat rolig kväll!
Ikväll blir det konsert med ett okänt band. Mys!

torsdag 11 mars 2010

GÖTEBORG

Ledig igår. Satt och skrev på min essay och fick ett enormt sug efter Göteborg. Speciellt efter vår-Göteborg. Efter att köpa billig falafel, äta den vid kanalen och sitta och vinka till paddanbåtarna. Hittade en flygbiljett t o r för 30 pund, men jag hejdade mig själv. Det får bli vår-Brighton istället. Jag får köpa fishnchips, äta den på stranden och sitta och vinka till fartygen.

Kollade på fotboll igår och drack whiskey. Kändes galet manligt. Till helgen blir det London igen. Ska mysa med Schill. Kommer att bli amazing!

tisdag 9 mars 2010

458 & 8

Har nu skrivit 458 ord på inkorrekt engelska(kanske tillochmed svengelska) utan vettig innebörd. Antalet ord är ungefär perfekt och jag får ett galet sug på att lämna in uppsatsen som den är. Walka lite on the wild side så att säga.

Har f ö haft ont i halsen i åtta dagar nu. Sköj!

VISST KÄNNS DET FINT NU HÅLLENDER

Idag saknar jag det här
& den här!

måndag 8 mars 2010

LÖNDÖN

Tog mig till london igår efter många om och men. Bussen mot Brighton Station kom förstås inte, fick gå, gick vilse, hamnade på baksidan och kom fram sju minuter innan tåget skulle gå. Febrilt sprang jag fram till närmsta biljettautomat för att skriva ut min förköpta biljett. Slår in bokningskoden, men nej, den är fel. Ringer Johan och det visar sig att jag glömt skriva ner ett F. Men nej, fortfarande fel. Man skulle tydligen ha med samma kontokort som man betalat med på internet. Det låg såklart hemma. Tåget rullade iväg och jag var tvungen att köpa en ny biljett för 23 pund. Plus mina 15 pund som redan betalats via internet...

Men väl framme var det en otroligt mysig dag. Jag & Linnea åt frukost, fick färg på jackan och strosade på Oxford st. Sedan träffade jag Matilda, åt lunch och gick på sightseeing med henne och hennes familj. Så roligt att träffa er båda igen! Snart ska M ut på äventyr på andra sidan jorden. Men Linnea ska jag nog träffa inom en snart framtid igen.

Nu är det dags för intensive plugging. Ser inte fram emot det.

lördag 6 mars 2010

MYS

Jag har lyckats smitta ner Johan och en sjuk Johan är ingen rolig Johan. Han försöker bli frisk genom att enbart ägna sig åt fotbollsrelaterade saker. Fotbollsdataspel, fotbollsbloggar, fotbollshemsidor och nu kollar han på fotbollsmatch med spanska kommentatorer. Snacka om desperat.
Jag flydde iallafall fältet och gick och åt middag med Lovisa och hennes kompis på besök; Kajsa samt Martin. Maten var sådär men sällskapet desto bättre!

Imorgon styr jag kosan mot London där Linnea, Matilda och kanske Louise väntar. Ser fram emot det så jävla mycket(speciellt efter en vecka instängd i rummet...)

F ö! Silent Disco andra april! Pepp!

fredag 5 mars 2010

KÖTTFÄRS OCH BRÄND PLAST

Var i skolan idag, men fick ge upp efter en timme. Sitter nu hemma och gör grammatik i mitt häfte som jag spillde massa köttfärssås på häromdagen. Not so fresh...

Johan tyckte att det vore kul att smälta lite plast idag så han ställde plastbaljan på spisen och satte på sexan. Efter två timmar av vädring luktar det fortfarande bränd plast. Kul!
Fredag är det iallafall. Ska firas järnet med jordgubbar, melon och Tillsammans är man mindre ensam. Party party på nummer 47 ikväll, javisst!

torsdag 4 mars 2010

MALLE SVARAR PÅ PROV

Explain the following term: Nucleus.

Malle svarar: Nucleus is the little thing that hangs down back in the throat.

CHEWBACCA

Igår väckte Michaela mig genom ett samtal från Sverige. Helt överlycklig berättar hon att Chewbacca kommer till Svenska mässan i vår och lägger på. Det var ungefär då jag insåg hur mycket jag saknar henne. Samt alla mina andra vänner. Tur då att jag på söndag ska träffa tre utav mina Göteborgsmänniskor i London!

Tillståndet har förändrats från sjuk till förkyld. Sitter nu och bökar med argumentet och stycket som could be improved. Borde kanske försöka gå ut idag. Som ni ser - mycket att stå i. Puh.

onsdag 3 mars 2010

INSTANT MASH

Medan resten av klassen är påväg till Battle of Hastings och gamla slott, sällskapar jag med Morrisons egna instant mash(pulvermos) och snart Bridget Jones. Känner att mitt liv utifrån ett bloggperspektiv inte är så intressant längre. Men vad kan man egentligen begära när jag spenderat de senaste två dagarna i rummet på 20kvm?

När folk senare ikväll kommer gå till en av de bättre ställena i stan, Casablanca, så kommer jag snällt få ligga hemma och kurera mig. Tråkigt men sant.
Men egentligen har jag ingen anledning till att klaga. Instant mashen smakar faktiskt ganska bra och Bridget Jones är ju en rolig typ...

tisdag 2 mars 2010

PARKEN

Är fortfarande sjuk, så jag väntar tills imorgon bitti, det är den tiden jag gillar bäst. Då ska jag ta en promenad i parken. (Ja, jag har så roligt att jag citerar håkan)

måndag 1 mars 2010

mami

tyck synd om mig, jag är jättesjuk. mamma kom hit!