söndag 28 februari 2010

IGÅR




Gårkvällen började med middag på Il Bistro med Johans familj, plus Ellika och Ben. Sedan bar det av mot Black Lion, senare mot Miami Hotel(i fem minuter) sedan mot Mash där det dansades på borden. Sedan hamnade jag och Lovisa på hemmafest lite längre upp på Queen´s park road. Konstigt som fan men roligt, ja! Bilderna(tagna med mobilkamera) är från gårkvällens sista stopp.



lördag 27 februari 2010

HEALTH AND SAFETY CONVENTION

Gick på den "hemliga klubben" igår. Vi kom dit ganska tidigt efter att ha njutit av Martins kokkonster och Rod Stewart. Nedräkningen till att conventionet skulle börja var i full gång, folk var jävligt pepp och målade varandra i ansiktet med bingopennorna(klubben gick ut på att spela bingo). När klockan sedan stod på 00.00 drar spektaklet igång. Två pinupklädda kvinnor entrar scenen, följt av en kille i jeans och t-shirt.
Kvinnorna börjar dra nummer och rimmar allt med en fras innehållande sex, sex och sex. "I had my first lesbian experience with Gloria Estefan, 89". Killen i t-shirt hoppar omkring likt Scooter och upprepar "ohyeah everybody! it´s 89! eight nine! wööööööh!" och tror att han är världens coolaste kille.

Själv står jag längst bak i publikhavet och känner mig väldigt vilsen, chockad och rädd. Alla andra är i extas, hoppar och skriker. Det hela var som ett extremt dåligt högstadiespex där alla förstår det roliga. Utom jag.
Vi lämnade klubben halv ett, sju pund fattigare, men med garanterat ett minne för livet. Det här var nämligen det sämsta jag varit med om... Nästa helg ska jag bara köra på säkra kort. Inga chansningar och definitivt aldrig mer falla för ordet hemlig så enkelt.

fredag 26 februari 2010

JAMIEBOY

Vi har haft ett litet uppehåll Jamie och jag, men det är sådant här som bara får mig att smälta http://open.spotify.com/track/2hfNG28suxu5Cw2VAQQXb4
(vänta bara, from 1.20 min <3 )

FRIDAY

Efter att ha jobbat på liseberg i några säsonger nu har helg varit ett ganska diffust begrepp. En lisebergshelg inträffar ytterst sällan på själva helgen utan vanligen mitt i veckan. Därför njuter jag nu extra när skolveckan är över och helgen återigen hägrar! Sitter nu och myser med Morrisons 8p nudlar, solen och snart kanske lite glass från sainsbury´s (2l för 70p!!)

Ikväll bjuder Martin på hummersoppa och vitlöksbröd. Tur att vi slutade skolan tidigt idag så han hinner fixa allt. Efter det blir det Concord 2 och en hemlig klubb som går under täcknamnet "Health and Safety convention".

Fick f ö G på phonetics examen. Jävla gött, nu slipper vi den skiten mer!

torsdag 25 februari 2010

ENGLISH PARLIAMENT

Idag lärde Ulf oss allt om det Engelska Parlamentet. En lektion som lätt hade kunnat vara extremt tråkig visade sig vara en lektion med många komiska inslag.

Det Engelska Parlamentet ägnar sig nämligen åt seder som funnits i flera hundra år. När vi i Sverige röstar genom att trycka på knappar, avgörs här viktiga frågor genom vilket svar som ropas ut av flest. Röstar man "yes" skriker man ut "AY" och röstar man "no" skriker man helt enkelt "NAY". Vilket svar som hörs mest avgör en man sittandes i en guldtron.

I mitten av salen finns en linje som man absolut inte får överträda. Denna linje är en "sword´s length" från närmsta bänk, allt för att försäkra opponerande parti från att få ett svärd i magen.

Att det dessutom hörs dissar och bu-rop under seriösa frågor som terrorism bidrar till den lite lätt bissara stämningen. Det hela verkar mer vara en korsning mellan en fotbollsmatch och ett dagis, men med anor från tidigt 1700-tal.

onsdag 24 februari 2010

TROSOR, FOTBOLL & ÖL

Idag har jag varit ledig från skolan. Jag och min man gick ut på shoppingrunda, men misslyckades totalt då det endast resulterade i två par trosor(som jag senare glömde på matstället...) För att fira vårt totala failure med spenderingen gick vi ikväll och drack öl och kollade på fotboll. Mysigt!

måndag 22 februari 2010

SÄNGEN VINNER ÖVER VERKLIGHETEN

Vaknade imorse men kunde verkligen inte ta mig upp ur sängen. Den vann ganska lätt mot en lång lektion i Brittish history. Dock var jag tvungen att åka till skolan ändå för att få respons på argument essayn. Fick sitta på Anitas kontor med lite feberkänsla plus hennes extremt varma värmefläkt i dryga tio minuter. Värt.

Svettig begav jag mig mot Sainsbury´s och efter att ha handlat tre tunga påsar satte jag mig på första bästa buss mot old steine. Bussen som kommer kör på en bil som av någon anledning valt att öppna dörren mitt i filen. Dörren går sönder, bussens nödbroms likaså och det går såklart inte att köra vidare. Nästa buss är självklart överfull och ett alkoholiserat par med rullator spexar hela vägen. Roligt. Nu är jag äntligen hemma och sängen känns återigen som dagens vinnare.

söndag 21 februari 2010

SEGIS

Vilken seg dag. Lämnade inte sängen förrän klockan tre. Men nu har hela hemmet städats, diskats och tvättats. Bara jag som behöver fräschas upp lite efter gårdagen. Life är fantastiskt, stod inte stilla i många minuter igår.
Imorgon är det måndag. Helgerna tar slut alldeles för fort, bu!

lördag 20 februari 2010

LIVET SOM LEKER

Go dag idag. Vaknade av solsken, åt en brieost till frukost, gick till seafront och fikade med roliga människor, gick hem, förfest ikväll och sedan Life! Brigtonlivet har visat sig vara ett fantastiskt liv, jag fullkomligt älskar allt. Livet leker och så enkelt är det.

fredag 19 februari 2010

QUEEN´S PARK

Tentan är över! Nu Mad Men och ikväll är det hemmafest i east moulsecoomb! Det är sol, det är vår och omgivningarna ser ut såhär:





onsdag 17 februari 2010

UTESERVERING

Uteservering+sol+lovisa+fonetik-fonetik+secondhand = en bra dag

MAKE LOVE TO THE CAMERA




Säga vad man vill om Madonna, men jag önskar att jag också såg ut sådär när jag diskade


tisdag 16 februari 2010

PLUGGHEM

Hemmet har förvandlats till en enda röra utav papper, compendium, böcker om hamlet, böcker om phonetics, kaffekoppar, kakor, ordböcker och laptop-sladdar. Skämten som dras handlar om fonetiktecken eller antal träffar på google. Hemmet har förvandlats till ett plugghem & jag tror att jag gillar det.

måndag 15 februari 2010

IT DON´T MEAN A THING IF IT AINT GOT THAT SWING

Duke kom över. Nu ska vi dricka kaffe och plugga fonetik. Hej!

söndag 14 februari 2010

SILENT DISCO


Jag vet inte om det var de gula hörlurarna, faktumet att det fanns två parallella DJs eller den spontana korta mannen som gjorde gårkvällen till en succé. Att musiken som spelades var fantastisk bidrog defintivt. Det dansades i fem timmar, idag har ont överallt och nagellack på mitt ben. Tog f ö hundra kort igår - alla mer eller mindre gräsliga. Jag längtar redan till nästa Silent Disco, om jag nu hinner uppleva ett till.

Idag är det alla hjärtans dag, eller valentine´s day som det heter här. Ikväll ska vi äta kall pizza och kolla på Sopranos. Romantiskt som fan.

lördag 13 februari 2010

ATT LEVA SNÅLT

Som student är utgifterna många. Hyra, mat, kurslitteratur, ja allt skall betalas. Kvar finns endast en knapp summa som skall räcka till överlevnadsprylar såsom öl, kläder och krimskrams. Hur går detta ihop? Jag tror mig ha funnit svaret.

- Finn ett busskort på gatan. Smsa till denne & upplys om att du funnit dennes kort. Se till att korttapparen är av betydande rang, exempelvis manager på en restaurang. Vips så har du fått en gratis gourmet middag!
- Om du vill handla kläder gäller det att sätta gränser. Allt över fem pund är dyrt. Allt under är fantastiskt.
- Om du ska handla i någon annan affär än Primark, 99-store eller Poundland gäller det att hitta reasektionen. Fynd såsom halsband för två pund(tidigare 25) är även en glädjekick!
- Ska du gå ut, satsa på förfest. Många affärer har oftast bra erbjudanden(fyra öl för tre pund.) Tänk att billigt är bättre är smak och du kommer definitivt få en billig fylla.

torsdag 11 februari 2010

POST ALVEOLAR

Mitt liv handlar om glottal stops, syllables och annat bös. Åtta dagar kvar, heja på!

onsdag 10 februari 2010

GLAD VEGETARIAN

"SVERIGE RÖSTADE JA TILL KÖTTKLISTER
Med hjälp av enzymet trombin kan köttdelar sätta ihop på ett enklare sätt, till exempel kan mindre delar av fläskfilé sättas ihop till något som ser ut som en hel färsk filé."

Köttklister - dagens ord

tisdag 9 februari 2010

SPONTAN

Idag bokade jag och Johan en resa till Barcelona. Himla spontant, jag visste ens vart det låg! Vi åker den 29e mars, långt kvar jao, men ändå spontant!
Ikväll är det utgång. Life bjuder på tequila i dörren. Vad mer kan man egentligen begära?

måndag 8 februari 2010

BEACH HOUSE

Idag är det plugg som gäller. Beach house och dåliga tv-serier är mitt sällskap. Dagens diet har hittils bestått av kaffe och digestivekex, lite som under sista halvåret på gymnasiet.
För övrigt så snöar det här idag medan det i lördags var vår. Aprilväder i februari alltså. I like.



söndag 7 februari 2010

THREE TIMES BEER




[fotograf:Jennifer Edlund]





HOME SWEET HOME

  • vi har vita gardiner som släpper in massa solljus på morgonen
  • det behövs en träslev under vattenkokaren för att få den att fungera
  • knoppen till ena garderobsdörren går av varje gång man drar i den
  • vår öppna spis fungerar som sopställe
  • två av fyra lampor har gått sönder inom loppet av 24h
  • det ligger en hårtuss i diskhon
  • durkslaget är i kylskåpet innehållande en fem dagar gammal sallad

lördag 6 februari 2010

BAKIS MED P



Jag & Pushky chillar i sängen!


fredag 5 februari 2010

PRIMARK

Det tar mig tio minuter att gå till Primark. Ja, jag är där ofta. Besöker även poundland & 99p-store ganska frekvent. Men affären i mitt hjärta stavas Morrisons. En dag utan Morran är en dålig dag. Den här bloggen skulle kunna handla om mina dagliga inköp därifrån.

Ikväll är det inflyttningsfest hos några i klassen. Fosters ska med, yes.

måndag 1 februari 2010

WEEKEND

Så här har helgen spenderats. Jag, Martin, Lovisa, Fosters, Roxette och alldeles för långa förfester. Underbart.

Gubben med varmvattnet är på nedervåningen. Det beräknas återkomma ikväll. Men här tas det inte ut något i förskott. Antagligen vaknar vi imorgon bitti fortfarande med kallvatten, fortfarande äckliga. Be för oss tack!