lördag 30 januari 2010

EAST MOUSLECOOMB

Efter att ha tvättat håret i en plastbalja var det dags att bege sig mot förfest. Festen skulle ligga i East Moulsecoomb, bara ta buss 49 och plinga vid Morrison.
Självklart var det inte så enkelt. Det utlovade Morrison fanns inte. Jag och Martin åkte med bussen genom hela Moulsecoomb, upp och ner för backar och längre och längre bort från vårt mål.
Efter att ha vandrat länge med varsitt fyrapack Fosters kom vi tillslut fram. Som tur var, var förfesten värd mödan. Fosters gjorde sitt, det fanns chips och en grym ipod. Dessutom bra människor. Förfesten tog slut halv två och då även kvällen för min del.

Ikväll blir det ny förfest. Bara ta buss 50. Vi får väl hoppas att det faktiskt är så enkelt.

fredag 29 januari 2010

ÖVERSTÖKAT

Nu är första veckan i skolan avklarad. Underbart! Jag sitter nu här med en kopp te och funderar över livet och känner mig som en riktig Brighton-bo.

En sak jag gillar med den här staden är att det ligger klubbar precis vid stranden. Klubbar som dessutom verkar vara riktigt bra.
Ikväll får vi dock se vart skutan skall gå, hej och hå!

torsdag 28 januari 2010

KATTEN (PART TWO)

Katten och jag har slutit fred. Jag kastade in handduken när jag fick reda på Kattens egentliga namn; Puskinka. Puskinka får numer komma in i vårt rum och säga hej.

PUSKINKA! (uttalas puschkinka) Puskinka & värmeelementet, de två viktigaste sakerna just nu


tisdag 26 januari 2010

NO DRUGS

Jag skulle gå ner till Churchill Square då jag passerade ett fönster. På fönstret satt en smått desperat lapp där följande stod:
" There are no drugs being sold through this window so don´t ask."

UNIVERSITY OF SUSSEX

Skolan har börjat och igår gjorde jag min allra första läxa. Vår tutor, Dantanius, gav oss uppdraget att köpa en tidning och sedan reflektera över vad det varsom hände kring köpet.
Än så länge känns alltså skolan inte alltför svår.

Imorgon ska hela gänget äta frukost tillsammans, sedan ha låtsasprov i fyra timmar för att senare avsluta dagen med "a welcome party" på The Greenhouse Effect. (Härligt namn på en pub) Roligt!

söndag 24 januari 2010

FYNDA

Från att jag för två dagar sedan fått en egentlig uppfattning om vem den där Banksy är, har vi nu både en bok och en tavla i hemmet. Bägge inköpta på flea-markets. Min favorit marknad ligger inomhus och de har underbara möbler, paraplyer samt en gollumfigur i naturlig storlek(självklart iklädd paljettbasker).



Igår var vi ute på party med några från kursen. Life blev det slutgiltiga målet där det dansades tills fötterna trillade av! Fantastisk kväll. Men imorgon börjar skolan, allvaret och livet igen. Wish me luck!

fredag 22 januari 2010

LONDON

Igår tog vi picket och packet och åkte till London. Dagen ägnades åt lite shopping, Hyde park och att försöka vägleda en mycket vilsen Martin.



I Hyde park hittade vi en papegoja! Helt otippat. Jag och Johan blev alldeles lyriska och tog 25 kort på den här exotiska fågeln som antagligen hade rymt hemifrån.

Dock visade det sig att det finns 4000 sådana här fåglar i London. Så många att de måste skjuta av dem. Peppen försvann ett tag innan vi insåg att det bara är i England man kommer på idén om att ha vilda papegojor utomhus. Som sagt, det är ett land med jävligt konstiga idéer men jag börjar smått älska det.




onsdag 20 januari 2010

MARK & SPENCER

När jag idag skulle bege mig ut på stan ställdes jag inför två problem.
För det första regnade det.
För det andra skulle jag gå dit ensam.

Dock fanns lösningen alldeles runt hörnet, nämligen ett stort varuhus vid namn M&S.
Vid ingången fanns paraplyn. Score.
På andra våningen hittade jag något större än så. Ett M&S-fik där teét serverades i en alldeles egen teapot tillsammans med en gigantisk mugg i vilken en liten kanna med mjölk var placerad. På fatet fanns dessutom en kaka. När kassadamen sedan kallade mig "Dear" försvann ensamheten totalt.
Jag har fått två vänner här i Brighton, den ena heter Mark och den andra heter Spencer och de är dem enda i hela staden som säljer osthyvlar.

tisdag 19 januari 2010

KATTEN

Igår storhandlade vi. Två gånger. Nu när skåpen är fulla och kläderna uppackade börjar jag förstå att vi ska vara här ganska länge.

Dock har vi ett problem med boendet. Det är katten. Jag är allergisk mot detta pälsbeklädda djur, speciellt om de ligger i samma säng som jag och hårar ned. Katten verkar älska vårt rum, speciellt sängen.
Katten vill in, jag vägrar och konflikten är ett faktum.

Idag fyller Martin år! Vi firade detta genom att leta efter second hand-skolböcker. Jag fann det enda exemplaret av Brighton Rock och behöll den själv, trots att Martin fyller år. Badass?

QUEENS PARK ROAD

Här bor vi! Märk väl det lilla fotot på Nanna och Andreas på bokhyllan. Fungerar utmärkt som bokstöd/utsmyckning. Perfekt avskedspresent om ni frågar mig.

måndag 18 januari 2010

Brightonliv

Vi är framme. Resan gick utan problem. Queens park road är numer min adress och mitt hem. Idag har jag handlat tvättmedel för första gången i mitt liv. Någon dag ska jag också tvätta. Idag har jag nöjt mig med att diska.

Dessutom har jag åkt på en förkylning. Dock finns det ett fantastiskt utbud av förkylningsmediciner här i England. Jag köpte den billigaste för endast 65 p.

Brighton kan f ö inte sluta att fascinera mig. Igår tog Johan, min pojkvän, sambo och tvättmedelsrådgivare, mig på en runda i staden. Under dessa 20 minuter hann jag med att stöta på ett antal transvestiter, ett tivoli och ett gigantiskt indiskt palats. Staden har garanterat potential för ett roligt liv.
Jag ser fram emot det.